mösspåtagning

Idag var det mösspåtagning! Yay! Ett steg närmare studenten. Superroligt.

Sen drog vi till kanalen och hade det mysig och drack champange (jag gillar inte men det blev en klunk, hehe). Om ett tag kanske jag ska dra ut, alla som går ut ska nog dit och jag antar att det blir kul, men jag gillar ju att vara hemma också. Men jag drar nog dit lite i alla fall.


Snodde en bild från Amanda, inte världens snyggaste men det är typ den enda jag är med på =)


280410

Jag är klar med frukosten om några få minuter och det är mer än en halvtimme tills jag ska åka till skolan. Hur gick det här till??? Tänkte slänga upp en bild på min outfit for the day för den är så vårig och lite inte som jag brukar ha. Vågar till och med ballerina! Lär väl ångra det sen men äsch.

See ya!

(BTW. Jag tänkte skriva motsatsen till tidsbrist i rubriken, men det gick inte så bra. Vad är motsatsen till brist egentligen? Och jag som ska vara bra i Svenska ^^)

status: zombie

Jag går runt som en zombie här. Igår krattade jag som sagt i typ tre timmar, spelade golf i två, somnade inte förrän tolv då grannarna stängde av musiken och hemsöktes som vanligt av mardrömmar. Idag har jag spelat golf i fyra timmar och sen däckat framför teven. Tur att vi inte hade några chips hemma för jag hade inte kunnat kontrollera mig själv. Det känns typ som att klockan är tolv eller nåt, den är bara halv tio men... Nu väntar jag i alla fall på att mor ska komma hem från tennisen så att jag kan fråga om jag får låna bilen i morgon eller om jag måste tigga skjuts av Sophia. Jag hoppas på bilen, såklart =)

God natt


schlafe, bitte


Jag är superdupertrött. Jag spenderade förmiddagen med att kratta löv och eftermiddagen med att spela golf. Och jag konstaterade precis för min mamma att jag måste ha fått en hel del sol på mig, för jag känner mig alldeles varm och yr, och då bekräftade hon att jag var lite röd *fan*.

Och mina grannar har fest med hög musik så vi får se hur det blir med sömnen. Och jag undrar varför min mamma sitter vid sin dator bredvid och frågar mig om en massa siffror och skatter och annat som jag verkligen inte har någon som helst aning om. Och som hon vet att jag inte har någon som helst aning om. Hm...?

felstavat?

Är det bara jag som tycker att det är jobbigt att läsa bloggar (och övriga saker också förstås) där allting är felstavat? Jag menar, jag är inte perfekt och jag skriver säkert fel ibland. Men jag vet i alla fall hur saker ska stavas. Vet man att man inte kan stava kan man väl använda Word eller något annat liknande program innan man lägger in det på bloggen? Om man ska vara i en "bransch" där skrivandet är väsentligt kan man väl lära sig att skriva??

Kakhusets kärlekstips

Jag brukar läsa Kahusets.se. En blogg om ett ungt svenskt par som numer bor i Australien. Nyligen skrev de det här gulliga kärlekstipset.

Ett tips som jag använde mig av sist jag var hos min pojkvän i Tunisien. Jag skulle åka hem så jag skrev "Puss" på hans hand. Jag ska se om jag kan få upp en bild på det, men utan min älskade dator blir allt så mycket mer komplicerat...


Väldigt suddig, men det duger. Det är ju trots allt med mobilkameran i en bil.


tisdag

Jag skriver inte så mycket just nu, men det är bara för att min dator som sagt är trasig.

Jag börjar i alla fall om typ en timme, men jag känner inte direkt för att gå dit. Jag känner mig bara fet och ful och äcklig idag och det lär inte bli bättre efter cykelturen dit... Usch och fy, men det blir säkert bättre sen. Hoppas jag. Jag har i alla fall bara en lektion idag, för vi fick hemuppgifter på religionen och jag tar tyskan på torsdag istället. Men jag har historia och jag kanske ska hålla en presentation, det beror på hur lång tid det tar, för min grupp är nog sist ut tror jag. Vi får se.

Hej då så länge, ha en bra dag, bättre än vad min verkar bli...

frukost

Jag sitter nu och äter min underbart goda äggröra med färska champinjoner och körsbärstomater samtidigt som jag våldgästar min systers rum och tar som sagt hennes dator. Min är ju trasig så jag kommer att vara utan ett tag. Ska önska mig en ny som studentpresent antar jag...

Idag är det söndag och det suger ju alltid. Jag behöver dessutom räkna matte, jag fattar inte så mycket men är i desperat behov av att få VG. Lycka till!

R.I.P.

Tittar på en svensk dålig film, med andra ord är det dags att sluta nu.

Men min dator är död. Jag är deprimerad. Jag älskar min dator, dessutom kommer jag inte kunna ersätta den då jag är luspank... Många filer har också gått förlorade.

Vad ska jag ta mig till? Jag har fyra års minnen i den datorn. Och vad tusan har hänt egentligen? Jag vet inte ens vad felet är =(

sömnigt

Har precis vaknat. Hehe, somnade lite i soffan. Så jag känner mig lite yr, har dessutom väldigt torra läppar och en blåsa i munnen. Och just det, jag är ju fortfarande sjuk.

Jag bävar inför att dammsuga, men jag vet att jag måste göra det och jag vet att det inte är så jobbigt egentligen. Det bara känns så just nu. Men jag ska ta tag i det på riktigt, just nu. Hej då!

strul

Jag kom nyss hem från skolan, har hunnit kolla mailen och Facebook. Nu ska jag ta och ringa mina kusiner och se om någon är hemma så jag kan gå över dit och lämna min dator. Den är trasig som ni minns och jag hoppas att min käre Johan kan fixa.

Min syster skulle åka tillbaka till England idag, men planet ställdes in på grund av vulkanutbrott på Island. Tydligen blåser det en massa aska som kan fastna i motorerna eller något sådant. Så nu sitter hon i telefonkö för att försöka hitta ett nytt plan eller något... Stackarn.

chock

Jag mår illa. Det känns som om jag ska spy. Har svårt att hitta ord. Jag blev så förvånad. Inte visste jag att hela min klass var känslokalla idioter som inte bryr sig om några andra än sig själva. Jag visste inte att jag var så obetydande. Visst att jag vet att vi inte är världens bästa vänner men jag trodde att det faktiskt betydde någonting att vi gått i samma klass i tre år.

Men visst, jag kan sälja mig på gatan för att kunna betala, om det är det ni vill era själviska as.

jahapp

VÄRDELÖST.

Jag ställde klockan en timme för tidigt.

studentklänning

Tänkte bara berätta att jag har beställt hem en studentklänning nu. Hittade ju inget varken i stan eller i Solna, så då fick det bli internet. Jag har bara väntat en hel vecka på svar på ett mail jag skickade angående längden, på bilden såg den nämligen ut att vara längre framtill än bak. Men det ska den tydligen inte vara. Så nu får vi se, det ska ta ungefär fyra veckor att få hem den får allt passa annars hinner jag inte sända tillbaka den och byta...

Apa

Idag är jag ledig för resten av min klass skulle till Vallentuna och göra något med Sammhällskunskap C, en kurs jag valt bort. Men jag hade ett möte med Syv inbokat halv elva. Så trött och sjuk gick jag upp ur sängen, tog cykeln och åkte till skolan. Jag kommer dit, illamående, trött och helt ärligt lite svettig. Vad får jag reda på då? Jo, att hon är SJUK. Då var de ord jag tänkte inte särskilt vackra.

BLÄBLÄBLÄBLÄBLÄ!

studentröja

Jag fick tillbaka min studenttröja idag! Jag skickade ju tillbaka den för ett tag sen på grund av att det hängde massa trådar överallt plus att jag ville ha en storlek större. Så nu är jag rätt glad. Om jag kunde få bukt med hur man använder den här inbyggda wemkameran så skulle jag lägga upp en bild, men. Och min dator är nog fortfarande paj.

Gold Miner

Min dator är fortfarande inte bra. Sitter just nu med min systers dator medan hon står i duschen.

Dessutom är jag sjuk. Nämnde jag det igår också? Ja, idag är det i alla fall värre och jag kan knappt andas känns det som. Jaja, nog med självömkan. Nu blir det till att köra Gold Miner på hamsterpaj.net. Kul spel, men beroendeframallande tyvärr. Och jag ska slå min syster som kom till level 32, jag har ju bara tagit mig till 21 eller 22. Nu du!

vi är sjuka

Hej
Jag mår inte så bra och det gör inte min dator heller. Jag har ont i halsen och fråga mig inte ens vad det är för fel på datorn. Den vill inte. Nu har jag lånat pappas så att jag kan få min dagliga dos av internet. Men det var positivt igår i alla fall, för då gjorde jag lite tyska istället för att slösa tid på datorn.

Men nu orkar jag inte. Jag har ingen energi över huvud taget. Pappa bad mig gå ut med hunder. Vet ni vad jag svarade? "Jag vet inte". Hjälpsamt liksom..

Jag vet inte riktigt när jag kan skriva igen, det beror på om min dator tillfrisknar eller om jag kan låna någon annans någon gång. Men självklart hoppas jag på min. Jag tycker jättemycket om den och om han dör vet jag inte vad jag ska ta mig till. Jag har ju haft honom i flera år nu. Jag inser att det börjar bli dags, men jag vill inte. Och om han dör kommer jag inte kunna skaffa en ny heller. För jag har INGA PENGAR. Ingen nyhet direkt. Hehe. Och ändå vill jag så himla gärna köpa en pyjamas från H&M, bara för att den är så himla söt. Det är ju verkligen inte så att jag behöver nån. Men den är sååå fin!

Amerikanska blåbärsmuffins

Jag sitter här med en kopp te och mumsar på mina amerikanska blåbärsmuffins som jag bakade i torsdags. De blev väl inga konstverk direkt, men otroligt goda. Receptet hittade jag här, men jag använde frysta blåbär istället för förska och jag använde vanligt bakmargarin istället för osaltat smör. Jag kan rekommendera att använda ordentliga formar istället för de tunna bullformar jag tog. Min syster har ett par fina formar i silikon, som dessutom är lite större. De hade nog fungerat utmärkt.




5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 krm salt
125 g osaltat smör
2 st stora ägg
1,25 dl mjölk
2,5 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
3,75 dl färska blåbär

1. Sätt på ugnen på 200 g. Rör samman mjöl, bakpulver och salt och ställ åt sidan så länge.

2. Vispa socker och smör poröst med elvisp på hög hastighet, ca 2 min. Tillsätt äggen, ett i taget under vispning. Tillsätt vaniljsocker och mjölk. Rör sean försiktigt ner de torra ingredienserna och blåbären.

3. Fyll muffinsformarna till ca två tredjedelar. Grädda 18-20 minuter i ugn tills smeten stelnat. Server varma eller ljumna.


torsdagsmys

Hej svejs!
Jag har inte direkt hört av mig idag, sorry about that. Men jag har inte direkt haft något att skriva. Nu har jag i alla fall tagit plats i sängen med en skål glass och bananer toppat med chokladsås. Och vi får inte glömma teet. Så här är jag och myser framför Buffy the Vampire Slayer, vem orkar vänta en hel vecka till nästa avsnitt?

Gott, inte sannt?


White Collar

Hittade en ny bra serie på tv4+ idag. White Collar heter den och handlar om en ung brottsling som hjälper FBI fånga brottslingar av samma typ som han själv.

Wikipedia: White-collar crime: a non-violent crime, generally for personal gain and often involving money.



.


Det finns en gräns för hur länge man kan vara utan den man älskar. Den gränsen är nådd...


Dagen till ära:


Min älskade kamera är tillbaka <3


Dagens klädsel består:
Jacka och kofta från H&M
Klänning från Lindex
Leggings från Gina Tricot
Converse från Algeriet, tror jag
Väska från Accent
Mössan minns jag inte ens...
Hund från Winnies kennel ;)


Onsdag morgon

Idag blir det stan med Amanda och Josefin. De ska leta studentklänning. Och eftersom de tydligen inte orkar dra sig upp så blir det inte förrän klockan ett, alldeles för sent i mina ögon men, men. Jag och Tessi var ju där i torsdags och letade, men hittade egentligen ingenting. Idag följer jag mest med som smakråd eller nåt, och så vill jag in på Beyond Retro, för vi hittade inte sist.

Men nu är det mys i köket med dator, te och äggröra (som Tessi så snällt informerade mig var mer som en misslyckad omelett, men äsch, det är ändå gott).
Den andra bilden är mest med för att jag ville visa min pyjamas, hehe =)


status:

Operation bra hållning i full gång.

Jag ska ha en bra hållning till studenten, så det blir rygglyft varje kväll i två månader. Heja, heja, heja!

syner

Jag är så fruktansvärt trött, har sovit en bra stund. Och så börjar jag se i syner. Kan det hänga ihop med yrseln jag hade tidigare idag, tro?

Jag hade i alla fall börjat vakna till halvt då jag hör att någon signar in på msn (Jag har det på engelska och då signar man in istället för att logga in, så det så). Jag tittar ju av gammal vana upp och då står det "Maher has just signed in." Men för att vara extra säker så skärper jag mina ögon riktigt noga för att se att det verkligen står "Maher" och inte något annat på M ungefär lika långt. Och jag tycker fortfarande att det står Maher. Så istället för att somna om som planen egentligen var så klickar jag upp dialogfönstret och ser "Maher appears to be offline...". Men då tänkte jag att det har hänt förut att det har stått att han varit offline fast han inte varit det, och fast han själv sett sig som online. Så då gick jag på toa (viktigt, eller hur?) och tänkte att han skriver väl till mig om han är online. Men det gjorde jag inte. Så jag spelade en omgång Gold Miner på Hamsterpaj.net och sen skulle jag stänga ner alla program när jag på Facebook ser att Maher är online där. Jag vet inte riktigt vad som hände. Kanske mitt sjätte sinne som ville säga åt mig att inte somna om? ;)

Yrsel

Jag är jätteyr. Jag vet inte varför. Först trodde jag att det berodde på att jag inte ätit frukost, men det fortsatte även efter det. När jag stod i duschen blev jag helt plötsligt tvungen att sätta mig ner. Jag har i alla fall tagit hit ett äpple som jag ska äta och se om det hjälper. Annars vet jag inte vad jag ska göra...


Skrämd till studier

Nattens mardrömmar bestod till viss del av en arg tyskalärare. Så idag blir det tyskaplugg. Mitt lov är slut. Det bestod bara av fyra dagars helg, vilket faktiskt visserligen hade varit nog.

"Arbeit mach frei"
Nej, fy vad hemskt. Jag skämtar bara.


snö igen?!?!?!

Tänk vad härligt det är att vakna i början av April och se att det snöar ute. Kan ni tänka er något bättre? (Ja, jag är sarkastisk)

Så var det med den löpturen. Nu vill jag ha frukost, det är bara det att jag är sugen på pannkakor, frågan är om jag verkligen orkar stå och göra pannkakor såhär på morgonen? Förmodligen inte. Det får bli en traditionell äggröra.


Enda skillnaden är att det är mer mulet och att det faktiskt faller snö från himlen också.


bed time

God natt!


Och såhär snygg är jag när jag sover i soffan, hehe. Den bjuder jag på ;)


<3


Jag saknar min pojkvän. Buähä!


Söndag

Ingen studentklänning inhandlad. Men jag blir mer och mer sugen på den jag hittade på internet, så jag beställer nog hem den alldeles strax.

Men det var en trevlig dag ändå. Vi drog som sagt till Solna Centrum och vi gick runt där lite, sen köpte vi en Bulgur Sea på Hemköp och lite fikabröd på ICA. Dem tog vi med till min systers lägenhet där hon och min käre far målade. Så vi fikade lite (jag åt då alltså min Bulgur Sea till lunch). Det var härligt mättande och ett wienerbröd till efterätt, helt perfekt. Sen handlade vi baguette och grillad kyckling på vägen hem, så oss går det ingen nöd på. Jag kanske ska ta och jobba lite åt mamma en stund. Hon kommer hem imorgon så antingen gör jag allt då eller lite nu och lite imorgon. Vi får se, det kan ju hända att jag fastnar framför teven. Hehe.


Jag med min älskade ring, som visserligen inte syns så bra, men ändå.


stel

Lärde jag mig aldrig konsten att stretcha? Jag kan tala om att jag är stel som en pinne idag, inte roligt.

Jag blev väckt strax efter ett när min käre pojkvän ringde och meddelade att han satt och hade trevligt och drack kaffe med sina vänner. "Oh, right, it's one at your place, it's midnight here!" Idiot. Jag pratade ändå med honom precis innan jag gick och lade mig. Guldfiskminne?

Jag och min syster ska i alla fall ta en tripp till Solna Centrum för att se om de har några studentklänningar. Annars har jag hittat en fin på internet, men internet känns inte alltid så säkert, man måste ju betala frakten om det sen visar sig att den inte var så bra. Så det suger, men det är min reservplan. 
  Jag har självklart vissa kriterier på hur jag vill att den ska se ut, och jag hade helst haft med band för jag skulle känna mig jätteobekväm utan (jag måste ju för sjutton köpa en ny bh, har ju bara svart med avtagbara band!). Men det finns seriöst inga sådana klänningar alls. Så jag har vikt mig på den punkten. Men jag vill ha med nån färg på, inte helvit.

Nu blir det frukost, enjoy your day!

påskägg

Enligt traditionerna har vi idag letat påskägg. Det kanske är lite barnsligt, men. Det är nog en av få traditioner som vi har hållit fast vid sen vi var barn. Och det är kul att få vara barn ibland.

I mitt påskägg låg till min förskräckelse skumkaniner. Jag har sagt minst tre gånger att jag inte är så förtjust i skumkaniner. Men äsch, då äter jag färre. Och på botten låg faktiskt lite pengar också. Tack mamma och pappa <3

Det är ju ändå letandet som är det bästa. Så jag och min syster gav oss ut vid tolv någon gång för att delta i den årliga jakten. Hon är nästan alltid den som hittar sitt ägg sist. Många gånger har det slutat i tårar för att hon inte hittat det över huvud taget. Men i år tog det henne cirka en minut. Hon hittade mitt före mig också. Jag fick ta nästan två varv innan jag hittade det.

Det är kul. Och en tradition jag kommer att föra över till mina barn sen, muslimer eller inte (min pojkvän är ju muslim så...).


Ett gammalt påskägg. 2008 tror jag.


Löpning

I morse gick jag upp och sprang. Inte långt, inte länge, inte bra. Men jag SPRANG. Tummen upp. Nu ska jag gå och äta någonting för jag är görhungrig.

Nyduschad


fre


Lite vårkänsla =)




solsken

Idag skiner solen. Och nu undrar ni: Har du varit ute och sprungit då? Svaret är Nej. Men det är faktiskt så att jag tror jag måste bestämma det dagen innan eller nåt. Jag kommer nog aldrig vakna och tänka: Åh, vilken underbar dag för en löptur! Nej, det måste bestämmas dagen innan och idag hade jag sovmorgon. Jag tycker bäst om att springa på morgonen. Men imorgon kanske? Någon som vet hur vädret blir då?

skärtorsdagen

Hej. Jag har inte varit hemma så länge. Har väl i princip bara hunnit äta... Det var en trevlig dag, dock har jag ont i fötterna och är jättetrött. Vi var ju borta från halv tolv till typ sju så det var ett tag.

Vi började dagen på Historiska muséet där vi kollade på Vikingutställningen. Eller mest i alla fall, vi kollade på allt annat också. Men sen drog vi till Kungshallen för lite lunch och sen letade vi studentklänning. I hela stan. Jag gick hem tomhänt. Visst att det fanns några men faktiskt väldigt lite. Jag hittade två som jag tyckte om. En på Manhattan som var jättesöt, men den satt inget bra. Jag undrar om det finns någon som har en kroppstyp som passar i den? Och den andra jag hittade var på MQ. Den var väldigt enkel men satt bra och var söt. Men den var inte så söt som den var dyr. Och sen vill jag helst ha med någon färg mer än vit. Men jag nöjer mig med helvit om jag hittar något bra, jag bara tvivlar på att jag kommer att göra det.

Pust. Jag ska se om jag inte kan sova lite innan Criminal Minds för jag är supertrött. GOD NATT!

museum idag

Ställde väckarklockan på nio för att gå upp och springa. Så det första jag gör är att dra gardinen åt sidan och konstatera att vädret är helt okej. Visst, lite grått och mulet, men det funkar.

Så jag går upp, borstar tänderna, klär på mig löpkläder och ser ut genom fönstret. Det regnar. Och inte lite heller. Blä, det var den rundan. Visst, jag har väl egentligen inga stora problem med att springa i regnet, men kanske inte första rundan på typ ett halvår?

Jaja, jag har i alla fall fått upp motivationen och det finns många andra dagar att börja på.

Snart drar i alla fall jag och syster till Historiska muséet. Jag hade typ bara en lektion i skolan idag som dessutom var totalt onödig så jag sjukanmälde mig. Ha en bra dag allihopa!


Varför har varken ICA eller Willys påskgodis? Vilket skitställe vi bor på ^^


RSS 2.0