enjoy ^^

Jag förstår att alla är jätteintresserade av detta så jag tänker skriva en plan för imorgon. Jag har inget Word, vad ska jag göra? Tessi, var är skivjäveln?

Nåväl.

Klockan ringer 07.25. Det betyder att jag går upp 07.35. Då går man upp och borstar tänderna och sen in i duschen. Efter det: kokar lite te, värmer två karelska piroger, läste btw att man ska ha smör på dem. Kanske blir godare?

Sminkar bort de mörka ringarna jag har under ögonen. De vill inte försvinna. Och här ligger jag i sängen klockan halv tio, har legat här sedan kvart över åtta. Vad mer kan man göra liksom? Rasmus ligger bredvid och trampar, kan jag bara tillägga.

Äter frukost framför datorn. Kollar facebook, läser lite bloggar. Kanske skriver något tråkigt här. Jag ska starta en ny blogg. En bra en. Jag fixade faktiskt en på en annan bloggplattform, men jag var för lat för att fixa designen när den inte ville som jag ville så då la jag ner det. Men den finns kvar. Jag är bara inte helt hundra på var...

Efter frukosten beger jag mig mot jobbet. Börjar klockan nio och bakar lite bröd, tar emot varor, etc. Ni bryr er inte. Inte om någonting i det här inlägget faktiskt. Men det är ganska kul att se vilka som är uttråkade nog att orka läsa hela, ni kan ju lämna en kommentar vet ja ;)

När Victor kommer klockan elva går jag på lunch. Är sugen på steak & cheese så det blir det imorgon. Ingen sallad för en gångs skull. Efter det kanske jag hör med Josse om hon har lust att träffa mig. Men hon kanske läser detta och stänger av mobilen. Haha. Om hon inte vill, eller jag inte vill längre, så beger jag mig väl hemåt. Det blir en promenad. Det kan jag behöva. Funtar på att inviga min nya jacka. Är det varmt nog, tro? Vi får se.

Jag ska laga middag imorgon. Vad vet jag inte. Men jag kanske gör potatismos? Det har jag velat göra länge. Och eftersom jag gör den så gör jag den så klumpig jag vill. Hehehe *gnuggar händerna.

Äsch vad uttråkad jag måste vara som orkar med det här, och ni också. Nej, nu går vi och lägger oss, shall we?

Snape

Dag 15 Favoritkaraktär: Kille

Enkelt! Enkelt, enkelt, enkelt.Fick bli en bild på Alan Rickman som Snape ur filmerna. Men han är bra. Riktigt bra skådis =)Skulle skriva rubriken och kunde inte få ur The Mysterious Ticking Noise ur huvudet. Hahaha!


dagens bedrift

Se vad jag lyckades med!


första misstaget

Pappa lär mig göra lasagne, det är bara det att han glömde berätta att det ligger plast i botten av köttfärsen, vilket resulterade i att jag stod och stekte plast ^^

The Kite Runner

Favoritbok av favoritförfattare

Jag hade ju lite svårt att välja favoritförfattare. Men om vi säger att jag valde J.K. Rowling så är favoritboken Harry Potter och Fenixorden. Om vi säger att jag valde Khaled Hosseini (jag tror jag skrev med u igår vilket är helt fel) så är favoritboken The Kite Runner.
tihi

Längtar tills del sjutton av bokutmaningen <3

Men nu är det läggdags, har bäddat nytt med mina jullakan, bara för att de är av flanell och det är jätteskönt. Ska bläddra lite i en gammal Kalle Anka- tidning och lyssna till katten som spinner vid mina fötter. God natt!
lördag

Jag hade en dejt, men det gick åt skogen =(

Nåja. Då kan jag ju ta och berätta vem min favoritförfattare är.

Och det är lite svårt. Det finns många bra författare. Det finns däremot få författare som jag tänker: åh, han/hon är så bra så jag måste läsa den här boken som just kommit ut av honom/henne.

Enkelt hade ju varit att säga J.K. Rowling, eftersom jag älskar, älskar, älskar Harry Potter. Och jag tycker att hon har skapat hela den världen otroligt bra och jag tycker det är coolt att hon knyter an minsta lilla detalj i ettan till en stor grej i sjuan, ungefär så. Men jag vill ändå inte läsa någonting annat av henne. Har hon något annat som inte hör till Harry Potter?

Någon jag däremot tycker är en otroligt duktig författare är Khaled Husseini. Författaren till The Kite Runner och A Thousand Splendid Suns. De är grymma. Så kanske honom.

Dos años

För att det ska bli lite behagligare att vara omkring mig ska jag nu ta och hoppa in i duschen. Sedan ska jag äta frukost och sedan blir det jobb i tre timmar. Jag har dessutom fått lön. Det är fett soft.

Nåväl. Idag är det en alldeles speciell dag och jag skulle helst vilja vara på ett helt annat ställe än där jag är nu.Jag och min pojkvän har varit tillsammans i två år. Då bör man vara på samma ställe av jorden också. Blä. Dessutom saknar jag hans keps som han har haft sönder. Jag visste att jag skulle tagit den med mig.


Böcker

Jag lovar för mycket här i bloggen... sorry.

Men nu är det i alla fall dags för del 11: En bok du avskyr.

Den är inte helt lätt. Jag ogillar ju helt klart Twilight. Men det är nog mest på grund av att det är en så stor grej kring den och så var den ändå helt dålig. Och om jag inte gillar en bok som jag läser brukar jag ju bara lägga ifrån mig den..

Men en annan bok som är sjukt tråkig är ju Franz Kafkas Processen. Det typ händer ingenting. Någon stans. Den är tråkig och man får inte veta någonting.

Nej, det finns nog ingen bok som jag riktigt avskyr.När vi ändå är igång kör vi på nästa också: En bok som du brukade tycka om men inte gillar längre

Då tar jag nog Camilla Läckbergs böcker. Ingen speciell av dem, utan bara i allmänhet. Jag brukade tycka att de var jättebra och att hon byggde bra karaktärer etc. Men de är likadana allihopa, och de är inte så välskrivna som man skulle kunna önska. Det upprepar sig. Jag vet inte. Jag tycker väl inte illa om dem, men jag tycker inte alls att de är lika bra som jag tyckte förut.


torsdag

Det är kallt idag. Och trist. Och jag ska upp till jobbet för att ta Victors pass. Det känns trist just nu men det känns bättre sen när lönen kommer ;)

Jaja, det var det. Kommer med nästa dags bokutmaning när jag kommer hem sen vid halv sju!

Classics

Favoritbok, klassiker. Ja, man kanske skulle tro att jag skulle välja Doktor Glas. Och jag tycker den är riktigt bra. Men efter att ha gjort mitt projektarbete om den och Gregorius så väljer jag Thérèse Raquin av Emile Zola istället. Den är också bra. Men det tycker ingen i min gamla klass.

Jag läste den i Svenska A efter att ha hittat den på köksbordet hemma och tyckte att den verkade bra, alla andra läste den i Svenska C för att de var tvungna att läsa en klassiker. Jag har med andra ord varit långt före de i Svenska.

Nåväl, jag hittar ingen bild.

Dag 9

En bok som du inte trodde att du skulle gilla, men i slutändan älskade

Jag har för mig att jag var väldigt skeptisk till Guldkompassen, aka Den mörka materian I. Men den är riktigt bra Jag hittade ingen bild med den framsida jag har på mitt exemplar, så jag tog något bara.


heh

Kul att han på Ullared heter Ola-Conny.

Kul att jag sitter och kollar på Ullared.

behövs inga ord

Den mest överskattade boken


raccoon

Mot ICA! tänkte jag efter en stor grötfrukost (den var inte så stor bara mättande) och efter att ha skrivit ner en handlingslista.

Men först är det nog bäst att ta bort tvättbjörnslooken:
Slam

Den mest underskattade boken:

Jag tänker säga Slam av Nick Hornby. Bara för att den är otroligt bra och rolig. Och About a boy har ju fått så otroligt stor uppmärksamhet, så därför känner jag lite att Slam är underskattad. Jag har inte läst fler böcker av honom (kanske något man bör göra?), men de kanske är lika underskattade de också.

Nåväl. Presenting SlamJag köpte den på flygplatsen i Liverpool. Jag fick den sjukt billigt för de hade något specialerbjudande om att köpa en tidning och få denna med. Perfa =)


Pojken som kallades det

Bokutmaningen försvann ur mitt minne igår. Men idag kör vi på

En bok som gör mig ledsen:Det finns många andra böcker som gör mig ledsen också. Harry Potter rätt ofta. Och såklart andra sorgliga historier likt denna. Men den här är sorglig. Och den är bra skriven också, något som många andra böcker i samma genre inte är.


fredagsmys

Står och steker pannkakor efter ett välbehövt morgonpass <3


Lyckad shopping

Idag drog jag till stan med Jossan. Jag shoppade lite grann. Eller... inte så lite kanske. Haha. Nu bör shoppingbehovet vara stillat. Ja, det är färdigshoppat på ett bra tag.


friendship

Jag har gått hela dagen och funderat på nr 4 i bokutmaningen: En bok som gör dig glad.

Jag har funderat på om det finns någon självklar. Men sedan tycks alla böcker som "gör en glad" innehålla en massa sorgliga delar också.

Men jag bestämde mig flr Ann Brashares' Systrar i jeans. För att de har en så fin och stark vänskap med varandra.
postkodmiljonären

Det är kul på reklamen för Postkodmiljonären när Rickard Sjögren inte kan sluta skratta och den tävlande tanten ser skitsur ut. Hahahaha.


Fenixorden

Idag är det dags att utnämna favoritboken i favoritserien. Och favoritserien gick ju till Harry Potter.

Favoritboken måste väl bli...hm...Ja, just det. Av ingen särskild anledning tror jag. Det är lite ironiskt för jag hatade den första gången jag läste den. Sedan höll min syster på att läsa den och jag började läsa där hon var. Nu tycker jag att den är grym =)


SL suger

Idag är det troligt att tåget är försenat. Det står inte så på SL's hemsida. Men vem vet? Kommer man ner till stationen säger de bara att det ka förekomma förseningar och inställda avgångar. Inget mer specifikt. Värdelöst.

<3

Dag 3 i bokutmaningen.

Favoritserie? Inget svårt val direkt : J.K. Rowling's Harry Potter såklart =)
chamber of secrets

Dag 02 – En bok jag läst mer än 3 gånger

Tja, jag försökte komma på någon som inte är Harry Potter. Men det gick inte så bra. Så det får väl bli:Förmodligen den jag läst flest gånger. Inte för att den är bäst, utan för att det bara blivit så. Men ettan ligger nog bara en gång efter. Haha. Ni vill inte veta hur många ;)


bokutmaning

Var inne på denna blogg och hittade en bokutmaning. Så vi kör på =)

Förra årets bästa bok:


Även om jag föredrar The Kite Runner så är denna också riktigt riktigt bra.


blä

Jag har fortfarande inte orkat installera Word. Och jag behöver skriva av mig. CP

tummen upp

Idag åkte jag och pappsen till golfpunkten och tränade. Efter det ville han till XXl (sport & fritids-affär i Arninge). Blä, vad tråkigt tyckte jag men följde med ändå, snäll som jag är ^^

Det slutade med att jag gjorde två inköp. Hehe. Skulle kunna köpt mer också. En sport-bh hade ju inte varit helt fel till exempel. Men jag köpte i alla fall en pilatesboll (förlåt, gymboll) och ett par långa springbyxor. Tummen upp för idag.Nu fick inte jag tag i en fin rosa färg som den på bilden, den är någon tråkig lila, men i alla fall. Jag kan köpa en rosa yoga-matta någon gång istället =)


.

I know now how to lose weight...

RSS 2.0