Mödrar

Sveriges normer är bra konstiga ibland. Jag tycker att Sverige är ett relativt bra land med rättigheter och friheter och i alla fall någon sorts social trygghet.

Det jag reagerar på är kommentarer till att en 14- eller 15-årig mamma solar solarium och lägger ut en bild på sin överkropp där hon håller för brösten. Har aldrig läst bloggen men jag hamnade på en skvallerblogg och såg detta.

En del av kommentarerna är någorlunda vettiga, saker som att hon visar lite mycket hud och hade sagt några dagar tidigare att hon inte ville göra det. Men andra... Det är rent av sorgligt. Visa kallar henne hora. Vissa säger att hon borde tänka på sitt barn, att hon kommer att se dessa bilder när hon blir stor etc.

Men det som stör mig mest: Att de säger att hon är en dålig mamma för att hon går och solar solarium. Öhm? Hur menar ni då? Att man som mamma aldrig kan få ha tid för sig själv? Skit samma om hon är 14 eller 50. Det är väl för fan inte dåligt föräldrarskap för att man inte är med sitt barn 24/7. Att ha en stund för sig själv ibland är både bra för en själv och barnet.

Hur många av er har inte någon gång haft barnvakt när ni växte upp? Barnvakt behöver inte heller vara en främling utan kanske mor- eller farförälder. Mådde ni väldigt dåligt av det eller?

Jävla cpn.

Comments

Comment this post:

Name:
Remember me?

E-mail address: (will not show!)

URL/Blog address:

Comment:

Trackback
RSS 2.0