kvinnor som hatar män

Jag är allt för feminism. Alltså att kvinnor ska ha lika villkor som män. Tyvärr tycker jag att många som kallar sig feminister idag framstår som manshatare. Endel går ju till och med ut helt öppet med att de faktiskt också är just detta. Jag tycker att det är tråkigt att det är så, då feminismen på detta sätt påverkas negativt och får folk att se det som något fult.

Med det sagt vill jag tillägga att dessa kvinnor - för det är kvinnor jag syftar på just nu även om det självklart finns män som kallar sig feminister, om än inte lika många, är i själva verket ofta i en familjesituation. Man och barn. Inte för att det är något konstigt eller förvånande i det. Men jag kan ju säga att jag aldrig någonsin, som man, skulle vilja vara tillsammans med någon som ser män som ett onödigt ont. Som tycker att män är våldsamma och maktgalna. Jag kanske överdriver, jag vet inte. Men jag tänker på en kompis som var övertygad om att alla män är svin. Jag tänker på hennes mamma som hon helt tydligt fått denna syn ifrån. "Se på min" sa hon till oss. Han hade lämnat henne efter otrohet med en annan kvinna. Min kompis hade däremot en väldigt klok pojkvän, enligt hörsägen, jag har aldrig personligen träffat honom. Han hade sagt: Det är väl inte så konstigt att han drar, så som ni behandlar honom.
  Och det kanske inte är helt rätt av en pappa att överge sin familj för att de är elaka, eller vad det nu var de var. Men om både fru och dotter är övertygade om att män är svin och inte är direkt blyga för att säga det så skulle jag nog också få nog efter 18 år.

Det finns mycket att säga om feminism. Det är ett aktuellt ämne. Jag kanske drev iväg lite långt bort ifrån det också. Men jag tycker synd om männen som måste leva i ett förhållande och i ett hem där de ses ner på.

Klart att det finns många kvinnor som lever i liknande situationer. Jag reagerade bara på en blogg jag av en händelse kom in på. Väldigt konstig och osammanhängande tet. Jag har inte skrivit på ett tag. Ursäkta för eventuella stavfel, jag har inte gått igenom något stavningsprogram eller kontrolläst. Ytterst professionellt, jag vet.

Comments

Comment this post:

Name:
Remember me?

E-mail address: (will not show!)

URL/Blog address:

Comment:

Trackback
RSS 2.0